laatste nieuws

Laatste Nieuws

Ga voor het laatste nieuws naar Vernice facebook.

 

 

 

 


"Nieuws" van voor 2019.

 

 

Live Vernice & (ex)Driepalmennunbok

Zaterdag 9 juni, de Kei te Reusel 

 

3PB

Het is al weer een kleine 5 jaar geleden dat de Reuselse coverband Driepalmennunbok hun laatste optreden verzorgde. Inmiddels hebben de diverse bandleden allen muzikaal emplooi gevonden, hetzij bij regionale bands zoals Vernice en Blend, of anderzijds o.a. in de begeleidingband van Ti Sento.

 

Vernice heeft voor 9 juni de ex-Driepalmennunbok-leden uitgedaagd voor een reunie in akoestische zetting. Met name leadzanger Harrie Heesters heeft hier serieus werk van gemaakt en zal  bekende covers in een eigen jasje uitvoeren. Naar verluid zal ook voormalig leadzangeres Carine Maes voor enkele nummers het podium betreden. Wellicht wordt er zelfs plaats ingeruimd voor een ouderwets vet duet. De muzikale begeleiding wordt verzorgt door de ex-Driepalmennunbok leden; Jan Aarts, Wil van Dijsseldonk en Ruud Moeskops.

 

Natuurlijk zal Vernice zelf deze avond ook een deel van de muzikale invulling verzorgen. Het repertoire is recent flink opgeschud en bevat zowel hits van o.a. Ed Sheeran, Miss Montreal en John Mayer, alsook enkele “gouden” pareltjes van o.a. Travelin Wilburys en Jackson 5. Alles uitgevoerd met de van Vernice zo bekende harmonieuze samenzang.

 

Vooraan in het programma wordt ruimte gemaakt voor een optreden van enkele jonge muzikanten. Yvanna, Summer en Dylan begeleiden zich zelf op gitaar.

 

Kom ff sfeer (en een pintje) proeven.  

 

Aanvang 21:00 uur, gratis entree !
Graag tot zaterdag 9 juni  in de Kei.  

 


 

Vernice & Friends
m.m.v. Vernice, Willton, LM Dust en special guest Rob van Gils

Zaterdag 24 maart, t Drieske te Hulsel 

 

Aanvang 20:30 uur, gratis entree!

 

 

 


 

Biekurf live: Vernice & Friends
m.m.v. de duo’s EB en Maaike & Jean-Marc

Zaterdag 3 maart, de Bijenkorf Hooge Mierde 

 

Zaterdag 3 maart is er een speciale semi-akoestische editie van “Biekurf live”. Iedere muziekliefhebber kent de oergezellige donkerbruine kroegen met live muziek. Het café van de Bijenkorf is de perfecte omgeving voor zo’n avond waarbij je met een pint onder handbereik kunt genieten van leuke muziek. Naast optredens van de bekende folk-countryrock-band Vernice, zullen er ook optredens zijn van akoestisch duo EB en duo Maaike & Jean-Marc.

 

Vernice weet het publiek al meer dan 10 jaar te boeien met hun semi-akoestische muziek en de unieke harmonieuze samenzang. De formatie neemt je mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van C.S.N.&Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente nummers van o.a. John Mayer, Miss Montreal, The Common Linnets, of een country cover van Sugarland.

 

Het Moergestelse duo Maaike & Jean-Marc heeft onafhankelijk van elkaar hun sporen verdiend in de muziek. Maaike in een rockcoverband, en Jean-Marc als toetsenist in zijn symfonische rockband Somnarium. Sinds september 2010 treden ze echter op als muziekduo “Maaike & Jean-Marc” waarbij Maaike als zangeres begeleid wordt door Jean-Marc op gitaar en piano. Ze maken sfeervolle muziek die perfect aansluit bij het genre dat Vernice vertolkt.

 

Eline en Bart van akoestisch duo EB behoren tot de muziekscene van Reusel-de Mierden en spelen nagenoeg een thuis wedstrijd. Men ziet ze zichtbaar genieten bij hun optredens, en die liefde voor de muziek straalt uit naar het publiek. Eline’s fantastische zang en Bart’s gitaarspel komen goed tot hun recht in een breed repertoire, dan weer modern, dan weer in een ouderwetse rockbalad, maar altijd verbluffend speciale en mooie muziek.

 

Graag tot zaterdag 3 maart in De Bijenkorf – Hooge Mierde
Aanvang 20:30 uur, gratis entree!

 

 


 

Mrs. P. Rules!, Gewoon Doen, en Vernice

Live in De Kei

 

Op vrijdag 17 november staat er een uniek muzikaal drieluik op het programma.

 

Met Mrs P. Rules !, kan Reusel zich opmaken voor een optreden van internationale allure. Zwarte haren, hoge hakken en altijd, maar dan ook altijd, rode lippen. Vastberaden en niets ontziend. Mrs P. Rules ! is in town, en zij verteld verhalen, echte verhalen. Vol passie en melancholie. In het verleden altijd op de achtergrond in de muziekscene, maar die tijd is voorbij ! Ze treedt nu op midden in de spotlights van De Kei. Mrs P. bestaat uit Pascale Daris, Tiny der Kinderen en Jos der Kinderen. Pascale zingt al jaren in diverse bands of eenmalige projecten. Met Tiny (akoestische gitaar, zang),  en Jos (bluesharp, cajon), heeft ze muzikale begeleiders die het klappen van de zweep kennen. Zij spelen als zo’n 25 jaar samen in diverse blues- en rockbands. Leuk detail is dat Tiny als beginnend muzikant zo’n 8 jaar deel uit maakte van de Reuselse formatie Satisfy.

 

De vier bandleden van Gewoon doen, zijn allen al jaren actief achter de schermen van “Nacht voor Oranje” in Lage Mierde. Daarnaast zijn ze ook zelf actief muzikant, en onder het motto “muziek maken is leuk: alleen kunnen we niet veel en samen een beetje”, werd 2 jaar geleden “Gewoon doen” geboren. Jack de Graaf, Jeanne de Graaf, Ine van Loon en Erik Laureijs verzorgen samen de zang en bespelen daarbij accordeon, mondharmonica, slagwerk, gitaar, contrabas, keyboard en ukelele. Ze spelen liedjes die ze leuk vinden, schrijven zelf de teksten, soms serieus, meestal humoristisch. Kei leuk om naar te komen kijken en luisteren. Gewoon doen.

 

De organisatie van dit muzikale drieluik is in handen van Vernice. De band faciliteert en zal daarnaast zelf ook optreden. Men zal daarbij vooral ook nieuw repertoire laten horen. Het viertal weet nieuwe nummers steeds in een eigen jasje te gieten, en laat daarbij de harmonieuze samenzang prevaleren. Zo worden gouwe ouwe nummers van Crosby Stills Nash & Young en Eagles, schier moeiteloos afgewisseld met meerstemmige arrangementen van nummers van Jackson 5, Guns N’Roses en van recente pareltjes van o.a. Miss Montreal en John Mayer.

 

Graag tot vrijdag 17 november, c.c. de Kei – Reusel
Aanvang 21:00 uur, gratis entree!

 

                                                                                             

 


 

Vernice & Friends

open podium m.m.v. diverse lokale gastmuzikanten

 

Zaterdag 21 oktober, c.c. de Kei Reusel  

 

Op zaterdag 21 oktober staat er een speciale versie van Vernice & Friends op het programma. Dit keer biedt Vernice een open podium voor beginnende lokale artiesten. Bij de term beginnend artiest denkt je als snel aan jonge muzikanten, maar een grote groep mensen pikt op middelbare leeftijd de muziek als hobby (weer) op. Op deze avond zal daarom qua leeftijd een brede groep van muzikanten te horen zijn, ieder met een eigen stijl, al dan niet met podium ervaring. Het is de perfecte gelegenheid om in een ongedwongen sfeer muziek te maken, en om er samen met het publiek van te genieten.

 

Vernice zorgt deze avond voor de rode draad, en indien gewenst voor de muzikale begeleiding van de gastmuzikanten. De band heeft de afgelopen maanden het repertoire flink opgeschud, en diverse recente hits alsook enkele gouwe ouwe nummers toegevoegd. Daarbij wordt elk nummer steeds in een “Vernice jasje” gestoken met semi-akoestische begeleiding en de zo karakteristieke harmonieuze samenzang.  Het repertoire is daardoor erg breed en omvat zowel materiaal van Crosby Stills Nash & Young en Eagles, als meerstemmige arrangementen van recente nummers van b.v. John Mayer, Miss Montreal en  The Common Linnets. Daarnaast passeren ook lekkere meezingers van o.a. Guus Meewis en Nick & Simon de revue.

 

Graag tot zaterdag 21 oktober, c.c. de Kei – Reusel

Aanvang 20:30 uur, gratis entree!

 


 

Juni 2017

Hallo Vernice- fans,

 

Na 9 jaar heb ik, Kees Vrijsen, besloten om de band Vernice te verlaten.

Zondag 4 juni (Pinksterbraderie) wordt mijn laatste optreden met de band.

Ik wil alle bandleden ontzettend bedanken voor de vele avonturen en 9 mooie jaren die we samen hebben meegemaakt.

Het waren muzikale, grappige, emotionele jaren met vele ‘kwak’-momenten.

Ook wil ik alle fans bedanken!

 

Kees Vrijsen

 

 

 


 

 

Vernice & Friends

m.m.v. Freek Maas en andere gastartiesten

Zaterdag 6 mei, ’t Drieske Hulsel   Freek Maas

 
Na de succesvolle muziekavond op paaszaterdag in de Bijenkorf, staat de volgende ontmoeting tussen Vernice en enkele gastartiesten voor zaterdag 6 mei in ‘t Drieske in Hulsel op het programma. Deze speciale locatie leent zich perfect voor het intieme sfeertje dat de Vernice muziekavonden zo kenmerkt. Bij een optreden in Hulsel hoort natuurlijk lokaal talent, en met Freek Maas wordt zowel Hulsel als talent binnengehaald. Daarnaast staan er optredens van enkele jonge gastartiesten uit de omgeving op het programma. 
 
Sinds Freek Maas in 2015 zijn band verliet hebben we weinig meer van hem gehoord. Zou hij geen muziek meer maken? Nou, niets is minder waar. Met de opgedane ervaring in de binnenzak is hij teruggegaan naar waar het ooit begon. Gewoon thuis in de kamer, met de gitaar op schoot of achter de piano op zoek naar de juiste tonen voor onder het bijzondere stemgeluid. Van Billy Joel tot the Backstreet Boys. Van Amy Winehouse tot Prince. Bij Freek’s achtbaan van muziek is het lastig uitstappen … 
 
Vernice neemt ook in deze Hulselse muziekavond zowel de openings- als afsluitings-set voor rekening. De band blijft het publiek steeds boeien met de semi-akoestische muziek en vooral met de unieke harmonieuze samenzang. Het repertoire is breed en omvat zowel “(g)oud” materiaal van Crosby Stills Nash & Young en Eagles, als eigen meerstemmige arrangementen van recente nummers van b.v. Miss Montreal, Racoon en The Common Linnets. Daarnaast passeren ook lekkere meezingers van o.a. Lynyrd Skynyrd, Guus Meewis en Nick & Simon de revue.
 

Graag tot zaterdag 6 mei in t Drieske – Hulsel
Aanvang 20:30 uur, gratis entree!

 

 


Biekurf live: Vernice & Friends

m.m.v. diverse gastartiesten uit Reusel - De Mierden

Zaterdag 15 april, de Bijenkorf Hooge Mierde.

 

Paaszaterdag is er een speciale editie van “Biekurf live”.
Dit keer een semi-akoestisch en vooral knus-gezellig optreden in het café van de Bijenkorf.
Naast Vernice, zullen er ook optredens zijn van de Wilton, en enkele gastartiesten uit Reusel-De Mierden waaronder Lisa Adams en Indy Jansen.

 

Vernice heeft de komende maanden een behoorlijk druk programma, maar men vindt toch steeds tijd om de Vernice & Friends muziekavonden in de regio te organiseren. Zo ook nu bij deze speciale “Biekurf live” waarbij men zowel de openings- als afsluitings-set voor rekening neemt. De band bestaat bijna 10 jaar, en men weet het publiek steeds te boeien met de semi-akoestische muziek en de unieke harmonieuze samenzang. De formatie neemt je mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van C.S.N.& Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente nummers van o.a. Kensington, Racoon, The Common Linnets, of een country cover van Sugarland.

 

Met WilTon komt voor velen een flinke dosis jeugdsentiment op het podium. Voor de eerste muzikale samenwerking van Wil van Dijsseldonk en “Tuntje” Lavrijsen moeten we terug naar de tijd van “t Schuurke” in Reusel. Destijds stond Wilton als duo op ’t podium, tegenwoordig treedt men op als 4-tal. Ankie Lepelaars brengt haar muzikale kwaliteiten in d.m.v. dwarsfluit, toetsen en zang. En met Hans van de Pol (o.a. ex-Clovis, ex-Fulltime) heeft Wilton één van de beste gitaristen uit regio in de gelederen. Dat betekent dus jeugdsentiment én muzikale hoogstandjes, genieten dus !

Tussen de optredens van Vernice en Wilton wordt er plaatsgemaakt voor lokale artiesten. Dan zullen o.a. Lisa Adams en Indy Jansen een optreden verzorgen.  

Graag tot zaterdag 15 april in De Bijenkorf – Hooge Mierde
Aanvang 20:30 uur, gratis entree!

 

 

 


 

Sabbatical meets Vernice

van Uriah Heep tot The Common Linnets

vrijdag 24 maart, c.c. de Kei Reusel

 

Op 24 maart start de muziekgroep Vernice met een nieuwe cyclus “Vernice & Friends” live muziekavonden. Onder de noemer “Sabbatical meets Vernice” wordt een duo-concert gebracht waarbij zowel liefhebbers van een stevig potje rock, als van akoestisch gitaarspel met mooie meerstemmige zangpartijen aan hun trekken komen. Waar Vernice repertoite zich vooral kenmerkt met de zoetgevooisde zangnummers van b.v. Eagles, zet Sabbatical vet aan met repertoire van Uriah Heep, Stones en Deep Purple. Het lijkt een  gewaagde mix, een uitdaging voor muzikanten én publiek, de gezelligheid zal er echter niet minder om zijn.

 

Sabatical 

Sabbatical heeft de roots in Hapert. Oud Reuselnaar Rob Peeters neemt veelal de leadzang voor zijn rekening. De vijf koppige band brengt repertoire dat iedereeen wel kent, maar dat men toch minder vaak hoort. Met nummers van Cuby & The Blizzards, Black Sabbath en The Kinks op het repertoire is duidelijk dat de 60’-ties in het muzikale bloed zitten. Toch is er meer dan dat, Sabbatical speelt een afwisselend programma waarbij ook mooie rock ballads niet worden geschuwd, waarbij zelfs Elvis de revue passeert.

 

 Vernice

Vernice staat met hun kenmerkende semi-akoestische muziek en harmonieuze samenzang tot ver buiten de regio op de podia. De formatie neemt je mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van C.S.N.& Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente nummers van o.a. Kensington, Racoon, The Common Linnets, of een country cover van Sugarland.

 

Tot vrijdag 24 maart, c.c. de Kei in Reusel, vrij entree !

Aanvang 21:00 uur.

  


 

"Vernice & friends"  ’t heerlijk avondje is gekomen

vrijdag 2 december

 

 

Met Sinterklaasavond voor de deur, organiseert Vernice een ‘heerlijk’ muziekavondje in de Kei in Reusel. Vernice heeft een gezellig en druk 2016 achter de rug, en de agenda voor 2017 loopt al weer aardig vol. Als één van de laatste activiteiten in ‘t jaar, wordt de Vernice & Friends cyclus voor 2016  op 2 december afgesloten in De Kei in Reusel. De line-up bestaat dit keer uit Bo4, Wilton en natuurlijk Vernice.

 

De formatie Bo4 had hun eerste publieke optreden eerder dit jaar in de Schakel in hun woonplaats Hooge Mierde. De 4 heren Van den Borne (Bo4 ;-), Frans, Karel, Cees en Wotje spelen een genre variërend van folk, country en pop met een vleugje muziek uit de jaren ‘50-’60 en dat allemaal akoestisch versterkt met veel meerstemmigheid. Het instrumentarium varieert van gitaar, basgitaar, mondharmonica, 5-string banjo en een vleugje percussie en verder zijn het de stemmen die het doen.

 

Wilton

Met Wilton komt voor velen een flinke dosis jeugdsentiment op het podium. De eerste gezamenlijke muziekschreden van Wil van Dijsseldonk en “Tuntje” Lavrijsen gaan terug naar de tijd van “t Schuurke” in Reusel. Stond Wilton in vroeger tijden als duo op ’t podium, tegenwoordig treedt men op als 4-tal. Ankie Lepelaars brengt extra muzikale ondersteuning met dwarsfluit, toetsen en zang. En het gitaar werk van Hans van de Pol (ook ex-Fulltime) zijn nog steeds muzikale hoogstandjes.

 

 Vernice in de Schalm

 

Vernice fungeert ook deze avond als rode draad. Er zijn afgelopen maanden weer diverse eigen bewerkingen van gouwe ouwe en van recente top-40 nummers aan het repertoire toegevoegd. Het brede repertoire strekt zich uit van the Eagles tot JW Roy, en van Rihanna tot The Common Linnets. Alles met mooie samenzang, want dat blijft de signatuur van Vernice.

 

Zoals u gewend bent van de Vernice & Friends avonden, spelen alle bands in semi-akoestische setting. Kortom, voldoende ingrediënten voor een heerlijk avondje muziek. Kei gezellig !!

 

 

Graag tot vrijdag 2 december in De Kei!                                                Aanvang 20:30 uur, gratis entree! 

 


 

“Vernice & Friends” muziekavond in de Kei in Reusel


zaterdag 4 juni

 

Ondanks het mindere weer, had Vernice tijdens de braderie op 1e pinksterdag toch nog een gezellig optreden, niet op het terras, maar binnen in de Kei. Helaas moest het programma worden ingekrompen waardoor we wellicht wat muziekliefhebbers hebben moeten teleurstellen. Daarom staat op zaterdag 4 juni een speciale Vernice & Friends op het programma, hierbij komen zowel de liefhebbers van Vernice als van het duo Maaike & Jean-Marc aan hun trekken. Mogelijk is er nog een optreden een andere gastartiest.

Kop en staart van de avond wordt verzorgd door Vernice. Het toch al brede repertoire  is inmiddels uitgebreid met pop-nummers van o.a. Kensington, Rihanna Kayne,  The Common Linnets, én Douwe Bob. Alle nummers worden gebracht in de van Vernice zo bekende eigen meerstemmige arrangementen. 


Naast Vernice zal het Moergestelse duo Maaike & Jean-Marc acte de présence geven. Ze hebben onafhankelijk van elkaar, de sporen verdiend in de muziek. Maaike in een rockcoverband, en Jean-Marc als toetsenist in zijn symfonische rockband Somnarium. Sinds september 2010 treden ze echter op als muziekduo “Maaike & Jean-Marc” waarbij Maaike als zangeres begeleid wordt door Jean-Marc op gitaar en piano. Ze maken sfeervolle muziek die perfect aansluit bij het genre dat Vernice vertolkt.


Graag tot zaterdag 4 juni in De Kei

Aanvang 20:30 uur, gratis entree!                            

 

 


 

 

 

“Vernice & Friends” muziekavond in de Gouden Carolus Hilvarenbeek

 

 zaterdag 2 april

 

De muziekgroep Vernice toert ook in 2016 met de formule “Vernice & Friends” door de Kempen.
Na de succesvolle avond in april afgelopen jaar, zal de Gouden Carolus in Hilvarenbeek op 2 april a.s. wederom de locatie zijn voor een gezellige muziekavond.

Vernice is bekend van hun kenmerkende semi-akoestische muziek en harmonieuze samenzang waarmee ze tot ver buiten de regio op de podia staat.
De formatie neemt je mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van Eagles of C.S.N.& Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente top-40 nummers van o.a. Kensington en The Common Linnets.

Vernice

Naast Vernice zal het akoestische duo EB (Eline & Bart) acte de présence geven. Bart is in de regio vooral bekend als gitarist van coverbands waaronder Nitro en Driven. Samen met vriendin Eline wordt het publiek verrast met een heerlijk stukje akoestische muziek. Eline’s fantastische zang en Bart’s gitaarspel komen goed tot hun recht in een breed repertoire, dan weer modern, dan weer in een ouderwetse rockbalad, maar altijd verbluffend speciale en mooie muziek.

 

Alleen al met de verwijzing naar het legendarische gitaarmerk maken The Gretsch Boys  menig muziekliefhebber nieuwsgierig. Een paar jaar geleden zijn de Diessense Dirk Reijrink (drums) en Jurgen Reijrink (gitaar en zang) als gimmick begonnen met repeteren om een paar nummertjes te coveren. Dit smaakte naar meer! Inmiddels is de setlist langzaam uitgebreid met nummers van bands en artiesten die “iets hebben”. The Black Keys, Gary Clark Jr. Neil Young, Tom Waits, Jamie N Commons etc., maar ook folknummers van JW Roy, Gerard van Maasakkers of Raymond van het Groenenwoud worden moeiteloos in de setlist opgenomen. Met initieel alleen drumstel, gitaar en een rauwe stem werden de nummers terug gebracht tot de essentie! Sinds een tijdje worden ze maar al te graag ondersteund door bassist Rogier Kreyns om het geheel wat zwaarder aan te zetten. Zowel genre als uitvoering passen perfect in de Vernice & Friends setting.

Er staat het publiek dus weer een leuk en gezellig muzikaal programma te wachten.
Een feest voor de liefhebber, mis het dus niet !

 

Tot zaterdag 2 april in de Gouden Carolus, Hilvarenbeek, vrij entree !

Aanvang 21:00 uur.


 

“Vernice & Friends” muziekavond in de Kei

 

vrijdag 26 februari

 

Op 26 februari beginnen we met de Vernice & Friends cyclus van 2016. Natuurlijk is deze kick-off in De Kei in Reusel. De line-up bestaat dit keer uit Wilton, Audiomind en natuurlijk Vernice.

 

Met Wilton komt, voor de insiders van de Reuselse muziekscene, een flinke dosis jeugdsentiment op het podium. Het duo Wilton (Wil & Toon) maakte jaren geleden furore in de Kempen. Voor deze gelegenheid is het repertoire uit de mottenballen gehaald. Er wordt nu dankbaar gebruik gemaakt van de jongere generatie; Toons dochter, Ankie Lepelaars, brengt met dwarsfluit, toetsen en zang de extra muzikale ondersteuning.

 

Wilton

 

 

De vier koppige coverband Audiomind heeft al eerder aangetoond, dat men ook akoestisch uit de voeten kan. Zij brengen normaliter vette covers in de vorm van Brit pop, Rock, Alternatieve Rock en Indie Rock met een vleugje Neder rock. Het uiteenlopende repertoire laat zich het beste omschrijven als: herkenbaar, maar toch onverwacht, met soms een knipoog naar een ander genre. Nu in speciale semi-akoestische setting.

 

Audiomind


Vernice
fungeert ook deze muziekavond als rode draad. Er is afgelopen weken flink gerepeteerd om weer wat eigen bewerkingen van recente top-40 nummers en wat “nieuwe” gouwe ouwe aan het repertoire toe te kunnen voegen. De mooie samenzang blijft de signatuur van Vernice.

 

Vernice

Er staat het publiek dus weer een leuk en gezellig, muzikaal programma te wachten. Alle bands spelen in semi-akoestische setting !!

 

Op dit moment staan navolgende Vernice & Friends muziekavonden gepland:

Vrijdag 26 februari – De Kei, Reusel
Zaterdag 5 maart  - ’t Huukske, Hapert
Zaterdag 2 april – Gouden Carolus, Hilvarenbeek
Zaterdag 4 juni – De Kei, Reusel

 

Artiesten van de overige avonden worden steeds 1 week vooraf bekend gemaakt. Houd uw weekblad dus in de gaten of volg het nieuws via onze website www.vernice.nl, via  twitter@vernicedeband of  via facebook/vernicedeband.

 

Graag tot vrijdag 26 februari in De Kei!


Aanvang 20:30 uur, gratis entree!

 

 


 

Wat brengt het nieuwe jaar ons / jullie ...

 

17 januari 2016

 

We hebben in 2015 een gezellig druk jaar gehad. In totaal zo’n 25 optredens, zowel reguliere optredens als huiskamerconcerten en Vernice & Friends avonden.
Zoals we de afgelopen jaren gewend zijn, hebben we het jaar afgesloten met onze muzikale bijdrage tijdens een drietal kerstborrels.

 

Intussen loopt de agenda van 2016 ook al weer lekker vol.
In januari en februari doen we het qua optredens nog rustig aan, dit geeft ons de tijd om weer aan wat nieuw repertoire te werken. Maar vanaf eind februari komen we weer op stoom.
Op 26 februari beginnen we met de Vernice & Friends cyclus van 2016. Natuurlijk is deze kick-off in de Kei in Reusel. Meer details over de V&F avonden kunnen je lezen onder Vernice & Friends.

 

Naast onze huiskamerconcerten en V&F avonden, zijn we ook te beluisteren op het terras van de Kei tijdens de pinksterbraderie in Reusel. En de echte die-hards zijn 10 april welkom op recreatie park de Kurenpolder in Hank. Vernice verzorgt daar de muzikale omlijsting tijdens open dag en voorjaarsmarkt (oer gezellig !).

 

 

 

 


 

 

Benefiet muziekavond “Water voor Jan”

 

27 november 2015

 

De line-up voor de benefietavond “Water voor Jan” ligt vast, en het beloofd op vrijdag 27 november een geweldige happening te worden in de Kei. Er wordt een dubbel muziekprogramma afgewerkt, met podia in de grote zaal en in het café. Hierbij zal menigeen terugdenken aan de bekende en gezellige muziekavonden van weleer.

 

Benefietconcert Water voor Jan

 

De line-up bestaat uit een mooie mix van Reuselse/regionale acts die allen met hun eigen stijl het publiek vermaken. 

 

Vernice – The Redband – Impulse – Blend - Audiomind – Soulband The Flaming Sambucas – Adje Palen

 

Vernice – bekend van hun meerstemmige zangpartijen, en natuurlijk van hun Vernice & Friends muziekavonden. Zij zijn de initiatiefnemers en organsiatoren van deze benefiet muziekavond .

The Redband - inmiddels al 10 jaar één van de leukste coverbands uit de regio. Hun repertorie bestaat uit een feestelijke mix van pop, rock, blues en soul. Nummers met een hoog “oh, ja...”- gehalte die niet elke cover band speelt.

Impulse – de Bladelse Amy van de Weem wist zich duidelijk te onderscheiden tijdens haar optredens bij Voice Kids. Nu, enkele jaren later, timmert ze hard aan de weg als leading-lady van de band “Impulse”.

Blend - deze band is gevormd uit een aantal oud leden van Driepalmennunbok aangevuld met een 3-man sterke blazers-sectie. Met een schat aan muzikale ervaring brengen ze een mix van rock soul & blues in een funky jasje. Lekkere herkenbare muziek, dansen dus !!!!

Audiomind - zij brengen covers in de vorm van Britpop, Rock, Alternatieve Rock en Indie Rock met een vleugje Nederrock. Het uiteenlopende repertoire laat zich het beste omschrijven als: herkenbaar maar toch onverwacht, met soms een knipoog naar een ander genre.

The Flaming Sambucas – deze 7 koppige soulband uit Eindhoven speelt klassieke en moderne soulnummers, van Aretha Franklin en Dusty Springfield tot Beth Hart en Sharon Jones. Rhytm, Groove, Swing en enthousiasme, dat zijn The Flaming Sambucas.

Adje Palen – de in Balen wonende oud Reuselnaar Ad van der Palen heeft door de jaren heen als solo artiest bekendheid verworven in de Belgische Kempen. Zijn repertoire gaat van prachtige slows tot schlagers en ambance muziek van veelal bekende Belgische en Nederlandse artiesten. Kortom, we gaan een feestje bouwen ... 

 

Graag tot ziens op 27 november a.s. in De Kei in Reusel !!

Vrij en gratis entree, dus geen kaartverkoop, maar vol is vol !

Zaal open 20:30

 

http://www.watervoorjan.nl

 

 

 

 

 Vernice bij opening expositie Atelier HalfOm.

 

zondag 1 november.

 

 

Op zondag 1 november gaat Vernice de muzikale omlijsting verzorgen bij de opening van de expositie van Keramiek Atelier HalfOm in CHV Noordkade in Veghel. In de expositie is werk te zien van de getalenteerde kunstenares Trudi van Loon, een zeer goede vriendin van Vernice waarvoor wij graag een aantal nummers spelen. Dit uitstapje van de band zal worden gedaan door Willeke, Wil en Kees, dus een afgeslankte versie van Vernice.

 

Expositie Atelier Halfom

 

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van CHV, CeHaVe, NCB of Boerenbond. Allemaal namen die voorbij komen in de geschiedenis van het pand CHV Noordkade. Veel authentieke kenmerken zijn in de ruimtes behouden gebleven. Sommige voor behoud van het karakter (silo's) en andere hebben weer een nieuwe functie gekregen (lampen).

Stel dat ... je niet van kunst en muziek houdt, dan is het toch nog een genot om hier eens rond te kijken. En leuker wordt het om je bezoek te combineren met een kunstexpositie en/of muziekoptreden.

 

 

Graag tot 1 november in het pand CHV Noordkade in Veghel.

Aanvang 13:00 uur, gratis entree !  

  

Volg Vernice via de www.vernice.nl, twitter @vernicedeband, of  facebook/vernicedeband. 


 

“Vernice & Friends” muziekavond in de Kei.

vrijdag 2 oktober.

 

 

Na een drukke periode in voorjaar en zomer, heeft de band Vernice even pauze gehouden. Immiddels is de draad weer opgepakt en na een kort optreden op zondagmiddag tijdens Reusel Kermis, staat nu op vrijdag 2 oktober een Vernice & Friends muziekavond in de Kei op het programma.

 

Deze avond zal het publiek verwend worden met muziek die vooral gedragen wordt door het betere gitaarwerk en natuurlijk door mooie zangpartijen. De line-up bestaat uit Check, The Gretsch Boys en Vernice.

 

 

"Check" de band

 

Check is eind 2013 onstaan toen vier kempische vrienden besloten ‘just for fun’ muziek te gaan maken. Maar al snel droomde men van meer en binnen no-time kwamen ze met hun eerste eigen nummer ‘Happiness.’ Hard werkend aan een repertoire met pakkende popcovers van o.a. Gavin Degraw, Bon Jovi, Neon Trees en The White Stripes is de passie voor het schrijven van eigen nummers gebleven. Geïnspireerd door alledaagse gebeurtenissen en het plotselinge succes van de band, kwamen ze achtereenvolgens met de gevoelige plaat ‘Up There’ en de swingende popsong ‘We want more.’ Met de afwisselende stemgeluiden van de zangers en het enthousiasme van deze vier vrienden op het podium, maakt Check van elke gelegenheid een sfeervolle muzikale belevenis.

Voor deze speciale gelegenheid gaat Check semi-akoestisch en wordt wellicht zelfs de samenwerking met Vernice gezocht in één of meer meerstemmige nummers.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

The Gretch Boys

Alleen al met de verwijzing naar het legendarische gitaar merk maken The Gretsch Boys  menig muziekliefhebber nieuwsgierig.

Een paar jaar geleden zijn Dirk en Jurgen Reijrink uit Diessen als gimmick begonnen met repeteren om een paar nummertjes te coveren in Podium 10 in Bladel. Dit smaakte naar meer!
Tussen de drukke programma’s door, is de setlist langzaam uitgebreid met nummers van bands en artiesten die “iets hebben”. The Black Keys, Gary Clark Jr. Neil Young, Tom Waits, Jamie N Commons etc., maar ook folknummers van JW Roy, Gerard van Maasakkers of Raymond van het Groenenwoud worden moeiteloos in de setlist opgenomen.

Met op het begin alleen drumstel, gitaar en een rauwe stem werden de nummers terug gebracht tot de essentie!
Sinds een tijdje worden ze maar al te graag ondersteund door bassist Rogier Kreyns (bekend van Audio Mind) om het geheel wat zwaarder aan te zetten.

Zowel genre als uitvoering passen perfect in de Vernice & Friends setting.

 

 

 

 

  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vernice fungeert ook deze muziekavond als rode draad. De vijf-koppige band heeft een behoorlijk drukke agenda met zowel publieke als privé optredens tot ver buiten de regio. Ondanks de drukte vindt men toch tijd om flink aan het repertoire te werken en er zullen op 2 oktober zeker enkele nieuwe, meerstemmige pareltjes te horen zijn. Het brede coverrepertoire strekt zich uit van goud van oud van CSNY tot recente top-40 nummers.

 

Vernice

 

Er staat het publiek dus weer een leuk en gezellig muzikaal programma te wachten. Alle nummers worden in semi-akoestische zetting gebracht, dus geen dreunende bassen en drums, en geen scheurende gitaren. Maar muziek zoals u die van Vernice gewend bent. Een feest voor de liefhebber, mis het dus niet !

 

Graag tot vrijdag 2 oktober in de Kei.

Aanvang 21:00 uur, gratis entree !  

  

Volg Vernice via de www.vernice.nl, twitter @vernicedeband, of  facebook/vernicedeband. 


 

 

Kermis zondag in “de Kei” met live muziek van Vernice – Blend - Audiomind.

zondag 13 september 2015

 

 

Op zondag kan de kermis bezoeker even bij “de Kei” binnen lopen om te genieten van enkele muzikale acts. Vanaf 16:00 zijn er live optredens van drie bands.

 

De middag wordt geopend door de formatie Vernice, inmiddels wel bekend tot ver buiten de regio. De formatie neemt je in een semi-akoestische zetting mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van Eagles of C.S.N.& Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente pop nummers van Common Linnets, Justin Timberlake etc.

 

Deze kermis zondag zal het eerste optreden van de 9-mans formatie Blend plaatsvinden. Deze band is gevormd uit een aantal oud leden van Driepalmennunbok aangevuld met een 3-man sterke blazers-sectie. Met een schat aan  muzikale ervaring brengen ze een mix van rock soul & blues in een funky jasje. Lekkere herkenbare muziek in een nieuw arrangement. Probeer dan maar eens stil te blijven staan. Dansen dus!!!!

 

De derde band is de vier koppige coverband Audiomind. Zij brengen covers in de vorm van Britpop, Rock, Alternatieve Rock en Indie Rock met een vleugje Nederrock. Het uiteenlopende repertoire laat zich het beste omschrijven als: herkenbaar maar toch onverwacht, met soms een knipoog naar een ander genre.

 

Dus tot ziens in  “de Kei”.

Live muziek van omstreeks 16:00 tot 20:00.

Graag tot kermis Zondag in “de Kei”.


 

 

Vernice op Kurenpolder Recreatie in Hank.

zondag 26 juli 2015

 

Op 26 juli mogen we, voor de derde keer, weer optreden op de 'zomeravondbraderie' van het recreatiegebied De Kurenpolder in Hank.
Dit geweldige park heeft in het verleden garant gestaan voor een fantastische sfeer, mede dankzij de gasten.

 

Tijdens deze zomeravond braderie komt Sam Knoop optreden. Wie al eens vaker op De Kurenpolder is geweest heeft hem misschien al een keer zien optreden. Sam is mogen we wel zeggen een van de betere singer songwriter uit de omgeving. Ook heeft Sam een aantal covers in zijn repertoire zitten waarmee hij menig vrouwenharten doet laten smelten.

 

De optredens zijn van 16:00 tot 21:00

 

 

Dit zal voorlopig het laatste optreden van Vernice zijn tot de vakantie. We nemen even welverdiende vakantie en zijn dan na de vakantie weer volledig opgeladen terug.
Houdt onze agenda in de gaten, als jullie ons willen zien spelen.

 

FIJNE VAKANTIE !!!


 

Vernice op de Pinksterbraderie in Reusel

zondag 24 mei 2015

 

Tijdens de braderie op eerste pinksterdag, zal een mini-muziek-festival worden gehouden bij het terras van De Kei.
Rode draad is de band Vernice.

Vernice is bekend van hun kenmerkende semi-akoestische muziek en harmonieuze samenzang waarmee ze tot ver buiten de regio op de podia staat.
De inspiratie voor de bandleden komt vooral uit de ongekend mooie meerstemmige vocalen van de Californische folkcountryrockband Venice. Vandaar de bandnaam.

Naast Vernice zal het Moergestelse duo Maaike & Jean-Marc acte de présence geven. Ze hebben onafhankelijk van elkaar, hun sporen verdiend in de muziek. Maaike van de Loo in een rockcoverband, en Jean-Marc van Herck als toetsenist in zijn symfonische rockband Somnarium. Sinds september 2010 treden ze echter op als muziekduo Maaike & Jean-Marc waarbij Maaike als zangeres begeleid wordt door Jean-Marc op gitaar en piano. Ze maken sfeervolle muziek die perfect aansluit bij het genre dat Vernice vertolkt.

Er is deze middag ook een podium voor regionaal jong talent. Erin van Dijk is een talentvolle Soul en R&B zangeres uit Hapert. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al de nodige ervaring opgedaan bij diverse kleine en grote optredens in de Kempen maar ook daarbuiten. Ze wordt geïnspireerd door en zingt covers van Beyoncé, Alicia Keys, Christina Aquilera, Adèle, Celine Dion en Rhihanna. Erin zal muzikaal worden begeleid door Vernice.

En we krijgen ook een gastoptreden van Dirk van Loon die een aantal nummers laat horen die iedereen kent. Laat je verrassen door het enthousiasme waarmee hij deze nummers ten gehore brengt. Dirk zal ook begeleid worden door een aantal Vernice leden.

 

Voldoende reden om een bezoekje te brengen aan de Pinksterbraderie en om te komen genieten van de livemuziek bij het terras van De Kei.

Eerste pinksterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Gratis entree.

Volg ons op: facebook/vernicedeband


 

 “Vernice & Friends” muziekavond in D’n Anloop te Hoogeloon

zaterdag 2 mei

 

In de serie “Vernice & Friends” staat na optredens in Lage Mierde, Reusel, en Hilvarenbeek, op zaterdag 2 mei een muziekavond in D’n Anloop in Hoogeloon op het programma. De line-up voor deze avond is Vernice, Erin van Dijk, Demi en Brit van Huygevoort, en WilTon.

 

Vernice brengt semi-akoestische muziek met harmonieuze samenzang. Ze staan daarmee tot ver buiten de regio op de podia. Daarnaast scoren ze regelmatig met hun intieme lokale huisconcerten. Deze huiskamersfeer wordt in de serie muziekavonden onder de naam “Vernice & Friends” aan een wat groter publiek geboden. Vernice fungeert tijdens deze muziekavonden als rode draad, waarbij steeds podiumtijd wordt geboden voor gastartiesten. 

 

Erin van Dijk

  

Erin van Dijk; is een talentvolle Soul en R&B zangeres uit Hapert. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al de nodige ervaring opgedaan bij diverse kleine en grote optredens, in de Kempen maar ook daarbuiten. Erin zingt vanuit haar hart, steeds met passie en overtuiging. Ze wordt geïnspireerd door, en zingt covers van,  Beyoncé, Alicia Keys, Christina Aquilera, Adèle, Celine Dion en Rhihanna. Erin zal worden begeleid op gitaar door Wil van Dijsseldonk (Vernice).

 

 

 

Loon’s talent: Demi en Brit van Huygenvoort

Op deze muziekavond mag het lokaal talent niet ontbreken. Met de Loonse zusjes Demi en Brit van Huygenvoort staan twee jonge rasmuzikanten op het podium. Ze spelen zelf gitaar en/of piano, en worden deze avond begeleid door gitarist Mark Vosters.

 

Wilton / Bart & ELine:

Het duo Wilton (Wil & Toon) maakte jaaaaren geleden furore in de Kempen. Voor deze gelegenheid is het repertoire uit de motteballen gehaald. Er wordt nu echter dankbaar gebruik gemaakt van de jongere generatie; Ankie Lepelaars brengt met piano en dwarsfluit extra muzikale ondersteuning. Tevens verzorgt Bart de gitaar/bas partijen. Bart wordt regelmatig ingeschakeld als begeleider bij gastartiesten, tevens is hij bij frequente bezoekers van de Vernice & Friends avonden bekend van het Duo Bart & Eline. Dit duo zal deze avond wellicht ook nog acte de presence geven.

 

Tot ziens op 2 Mei in D’n Anloop in Hoogeloon.

Aanvang: 21:00, gratis entree.

Volg ons op: facebook/vernicedeband


 

 

“Vernice & Friends” muziekavond in de Gouden Carolus Hilvarenbeek

 

zaterdag 4 april

 

De muziekgroep Vernice toert met de formule “Vernice & Friends” door de Kempen. Na  succesvolle muziekavonden in Lage Mierde, Reusel en Bladel, is op 4 april de Gouden Carolus in Hilvarenbeek de locatie voor een gezellige muziekavond.

 

Vernice is bekend van hun kenmerkende semi-akoestische muziek en harmonieuze samenzang waarmee ze tot ver buiten de regio op de podia staat. De formatie neemt je mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van Eagles of C.S.N.& Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente top-40 nummers. Naast de reguliere optredens is Vernice ook succesvol met hun lokale huiskamerconcerten.

 

Deze huiskamersfeer wordt in een serie muziekavonden onder de naam “Vernice & Friends” aan een wat groter publiek geboden. Vernice fungeert als rode draad, waarbij steeds ruim podium wordt geboden aan gastartiesten.  Hierdoor wordt een schitterend muzikaal boeket geboden met diverse genres voor jong en oud. Alle nummers worden in semi-akoestische zetting gebracht.

 

Maaike JeanMarc

Naast Vernice zal het Moergestelse duo Maaike & Jean-Marc acte de présence geven. Ze hebben onafhankelijk van elkaar, de sporen verdiend in de muziek. Maaike van de Loo in een rockcoverband, en Jean-Marc van Herck als toetsenist in zijn symfonische rockband Somnarium. Sinds september 2010 treden ze echter op als muziekduo “Maaike & Jean-Marc” waarbij Maaike als zangeres begeleid wordt door Jean-Marc op gitaar en piano. Ze maken sfeervolle muziek die perfect past op de Vernice & Friends muziekavonden.

 

Just in K's

 

De formatie Just in K’s zorgt met o.a. Kees Krijnen en Marike Hendrikx - van der Sande voor de Beekse inbreng op deze muziekavond. Just in K's is een muzikaal-innovatief Dance Classics concept. De muziek bestaat uit dansbare, uptempo disco classics en soulmuziek met een nadruk op de jaren 70. Voor deze gelegenheid treedt men aan in  aangepaste bezetting, laat u dus verrassen door Just in K’s !

 

Er staat het publiek dus weer een leuk en gezellig muzikaal programma te wachten.
Een feest voor de liefhebber, mis het dus niet !

 

Tot zaterdag 4 april in de Gouden Carolus, Hilvarenbeek, vrij entree !
Aanvang 21:00 uur.

 


 

 

Hallo muziekliefhebbers,

 

“Vernice & Friends” muziekavond in Den Herd te Bladel zaterdag 21 maart.

 

Na in 2014 een 7-tal “Vernice & Friends”muziekavonden in de Kei in Reusel te hebben georganiseerd, voert de van huis uit Reuselse muziekgroep Vernice deze formule in 2015 op diverse locaties in de Kempen. In januari en februari was men te gast in Lage Mierde en Reusel. Op 21 maart is Den Herd in Bladel de locatie voor een gezellige muziekavond.

 

Vernice is bekend van hun kenmerkende semi-akoestische muziek en harmonieuze samenzang waarmee ze tot ver buiten de regio op de podia staat. De formatie neemt je mee op een muzikale reis, waarbij men het ene moment de nostalgische sound van Eagles of C.S.N.& Y. oproept, om daarna te verrassen met eigen meerstemmige arrangementen van recente top-40 nummers. Naast de reguliere optredens is Vernice ook succesvol met hun lokale huiskamerconcerten.

 

Naast Vernice zal troubadour/singer/songwriter Jos Theuws het podium betreden. De uit Bergeyk afkomstige Theuws brengt covers van o.a. JJ Cale, Bruce Springsteen en van de eind 60-jaren succesvolle Belgische rockformatie Wallace Collection. Daarnaast zal hij ook enkele eigen nummers ten gehore brengen.

Zoden Aan De Dijk

 

Zoden aan de Dijk - akoestisch.
Bij een muzikale happening in Bladel mag Zoden aan de Dijk niet ontbreken. Voor dit “thuisconcert” heeft de 8-koppige formatie zich speciaal toegelegd op hun akoestische bewerkingen van het “De Dijk” repertoire. Dat men hierbij op geen enkele wijze heeft ingeboet aan “drive” heeft de band afgelopen jaar al aangetoond bij een Vernice & Friends optreden in Reusel. Ook akoestich gaat het spreekwoordelijke dak er af.

 

 

 

In het voorprogramma krijgen diverse lokale, jonge talenten de kans om hun eerste schreden op het podium te zetten, onder goedkeurend oog van trotse ouders, vrienden én overige publiek.

Er staat het publiek dus weer een leuk en gezellig muzikaal programma te wachten.

Een feest voor de liefhebber, mis het dus niet !

 

Graag tot zaterdag 21 maart in Den Herd, Bladel, vrije entree !

Aanvang hoofdprogramma 20:30 uur.
Het aanvangstijdstip van het voorprogramma  wordt nog separaat bekend gemaakt.

 


2015-02-28

Hallo muziekliefhebbers,

 

Wat was het gezellig gisteren op de Vernice & Friends avond in de Kei in Reusel. de gastartiesten waren dolenthousiast, het publiek nog meer. Zo rond de 100 bezoekers betekend dat veel mensen de reclame gezien hebben, en ik denk dat er niemand spijt had dat ze er geweest zijn.
VerniceHilde van Gompel en haar zussenAns Gijsbers
Het begon met een korte set van ons (Vernice), waarna de stemming er al goed in zat.
Daarna kwam Ans Gijsbers haar ding doen. En wat doet ze haar ding goed!! Een echte muzikante die het publiek in no time op haar hand kreeg.
Aansluiten kwam Hilde van Gompel, vergezelt van twee van haar zussen die tent op zijn kop zetten.
Als afsluiters mochten wij nog set doen. En voor dat we het weten is het 01:00 uur en zit het er weer op.

 

Kortom een geweldige muzikale avond verzorgt door geweldige gast-artiesten en bezocht door een geweldig publiek.
Ad van Rijthoven van de Kei bedankt, alle artiesten bedankt en vooral iedereen in het publiek bedankt.

 

Op naar de volgende Vernice & Friends avond in Den Herd in Bladel op 21 maart 2015.

De line-up volgt nog.

 


 

2015-02-27

Hallo Muziekliefhebbers,

 

Na de succesvolle muziekavond in Lage Mierde, keert Vernice & Friends nu weer terug in de Kei in Reusel. Daar waar de avond in januari in Café Dorpzicht een echt festivalsfeertje had, wordt op vrijdag 27 februari een wat rustiger programma gebracht met goed in het gehoor liggende akoestische muziek  waarbij zowel luisterpubliek als danspubliek aan zijn trekken komt. De line-up bestaat o.a. uit Hilde van Gompel, Ans Gijsbers, en natuurlijk Vernice.

 

Hilde van Gompel

 

Zangeres Hilde van Gompel is een bekende op de Kempische podia. Ze heeft haar sporen o.a. verdiend bij de Belgische rockband Swizzle en in het verleden bij de Oirschotse coverband Gem’son. Hilde is inmiddels ook een graag geziene gastartieste op de Vernice & Friends muziekavonden, een reprise is dan niet meer dan logisch. Ook nu zal haar optreden weer een mooie mix van balads, rock en dansbare pop zijn, met hier en daar een vleugje nostalgie. Ze wordt daarbij begeleid door een gelegenheids combo van Reuselse muzikanten. 

 

 

 

Ans Gijsbers

 

Ans Gijsbers is een jonge Singer/Songwriter uit Bladel. Ze treedt al op sinds haar veertiende, niet alleen met de band Final Jam, maar vooral ook als solo artieste.  Als 18 jarige deed ze afgelopen jaar mee aan De Beste Singer SongWriter, en vertolkte tijdens de TV optredens haar single “Why would you lie”. Ans schrijft nummers in uiteenlopende stijlen en genre’s van kleine luisterliedjes tot akoestische popsongs. Ook schuwt ze het niet om covers met een eigen sausje te overgieten. Ans ademt muziek en dat hoor je terug in haar stem en in haar gitaarspel. Ze wordt door Youk Landers op cajon ritmisch ondersteund.

 

 

Vernice fungeert ook deze muziekavond als rode draad. De vijf-koppige formatie weet het publiek steeds te raken met de meerstemmige zangpartijen die meestal eigen bewerkingen zijn. Het brede coverrepertoire strekt zich uit van goud van oud van CSNY tot tot recente top-40 nummers.

 

Er staat het publiek dus weer een leuk en gezellig muzikaal programma te wachten. Alle nummers worden in semi-akoestische zetting gebracht, dus geen dreunende bassen en drums, en geen scheurende gitaren. Maar muziek zoals u die van Vernice gewend bent. Een feest voor de liefhebber, mis het dus niet !

 

Op dit moment staan navolgende Vernice & Friends muziekavonden gepland:

Vrijdag 27 februari – De Kei, Reusel

Zaterdag 21 maart  - Den Herd, Bladel

Zaterdag 4 april – Gouden Carolus, Hilvarenbeek

 

Artiesten van de overige avonden worden steeds 1 week vooraf bekend gemaakt. Houd uw weekblad dus in de gaten, of volg het nieuws via deze website, via  Twitter, of  Facebook.

 

Graag tot vrijdag 27 februari  in de Kei.                                      Aanvang 21:00 uur, gratis entree !!